disseny de cuines en 3d

Disseny de cuines en 3D

Actualment no es pot concebre un bon disseny d'una cuina sense utilitzar els ordinadors. Prácticament totes les botigues de mobles de cuina disposen de programes específics per a aquesta tasca, imprescindibles per a fer presentacions en fotorealisme dels resultats als clients, però també per a evitar errors de planificació.

T'expliquem en què consisteix el disseny d'una cuina en 3D i quins són els passos que realitza un professional del disseny fins a mostrar-te una imatge virtual de la teva futura cuina:

Presa de mesures "in situ".

mesures d'una cuina

Un bon professional acudirà a casa teva per a pendre les mesures de la teva cuina i per acabar de concretar amb tu aspectes del disseny. A gairebé totes les cuines existeixen obstacles constructius i instal·lacions que s'han de tenir en compte per a evitar errors en la planificació i en el posterior muntatge. Els professionals experimentats saben trobar solucions efectives a tots els inconvenients que es puguin presentar i, amb l'ajut dels programes de disseny de cuines en 3D, preveure'ls amb antelació.

Aquestes mesures també els serviran per realitzar un plànol en 2D i coordinar les tasques de reforma/construcció amb d'altres professionals que hagin de fer feines suplementàries d'instal·lacions o de paleteria (si és el cas).

Treballant amb l'ordinador.

Amb totes les dades recollides, mesures i idees sobre paper, comença el disseny a l'ordinador. Es comença per introduir les dades de l'estança i convertir un plànol en 2D en un entorn 3D que el dissenyador podrà manipular a voluntat i visionar desde tots els angles. En aquesta representació virtual també s'hi inclouen els elements constructius o obstacles i instal·lacions que s'hagin de tenir en compte.

disseny de cuines en 3D

La majoria de botigues de mobles de cuina disposen de programes de disseny 3D amb el catàleg del producte de la marca o marques amb les que treballen, de manera que cada peça del mobiliari que se situa al projecte virtual es representa talment com serà en realitat, amb els materials, formes dissenys del seu equivalent real.

El mateix software de disseny de cuines servirà per a fer càlculs de mesures, per generar els plànols 2D per als instal·ladors, pels muntadors i també generarà de forma automàtica el pressupost.

És el moment de fer canvis.

Ja tens el projecte a les mans. Pots veure com quedarà la teva cuina des de diferents angles. Probablement t'hagin donat més d'una opció per a facilitar-te la decició. Dubtaves entre un color clar o un més fosc? No t'havies decidit quin material vols per a l'encimera i els frontals? T'has excedit en el pressupost i has de reduir per algun lloc? Analitza bé les imatges, decideix els canvis (si calen) i comunica-ho al dissenyador. Aplicar les modificacions que li transmetis és fàcil i ràpid. De seguida podràs veure la representació virtual definitiva de la teva cuina.

exemples de programes de disseny de cuines expemples de dissenys de cuines en 3D