disseny de cuines

Disseny de cuines. Consells pràctics.

Una cuina nova és un dels aconteixements més gratificants per a una família. Les cuines s'han convertit en el cor de la llar i una de les estances on cada vegada s'hi passa més temps. Estar clar que la cuina ha de ser un lloc adient per cuinar i, per tant, ha de ser funcional, pràctica i eficient. Però també pot ser un lloc amb un disseny agradable i amb un toc personal.

Consells per a ajudar-te a encarar el disseny de la teva cuina

1- Sigues realista

Segurament ja hauràs vist la cuina dels teus somnis en alguna revista de decoració o en algun catàleg. La mala notícia és que les cuines que apareixen a les revistes i catàlegs, en la majoria dels casos, s'han dissenyat i construït exclusivament per a fer la foto, i solen ser irreals i poc pràctiques. La bona notícia és que pots inspirar-te en elements concrets d'aquestes cuines per a donar-te idees per al disseny de la teva cuina.

2- Analitza les teves necessitats

Pensa quines són realment les teves necessitats i assigna un pressupost. La millor cuina és la cuina que cobreix aquestes necessitats, que és pràctica i funcional. Fés-te preguntes com: t'agrada cuinar? L'utilitzaràs per menjar-hi? Quin espai tens realment? Quants sou de família? Tens fills petits? Passes molt de temps a la cuina? Quins electrodomèstics hi haurás de col·locar? etc. La resposta a aquestes preguntes (i més que te'n puguis fer) et guiaran al tipus de cuina que realment et cal. En definitiva, es tracta de determinar el teu estil de vida i ajustar el disseny i el pressupost de la cuina en relació.

3- Inspira't

Tenint molt present el punt num1, compra algunes revistes especialitzades, visita webs, mira catàlegs i prèn idees que t'agradin. Retalla, imprimeix els detalls que t'han cridat l'atenció o que t'han agradat i que són aplicables al disseny de la teva futura cuina nova.

4- Acudeix a un professional

Nosaltres hem triat per a tu el professional més qualificat de la teva zona. Mira el mapa i acudeix a la botiga de mobles de cuina que hi trobis més propera.

Amb l'ajut d'un professional que t'aconselli correctament acabaràs de pulir tots els detalls. Explica què vols, quin és el teu pressupost i parla-li de les idees i solucions que has anat trobant i recollint. Mantenir una conversa prèvia amb el responsable del disseny és absolutament necessari. Et farà diverses preguntes per copçar amb exactitut els teus desitjos i necessitats que després aplicarà al disseny de la teva cuina per a que s'ajusti el màxim possible a les teves expectatives.

Una visita a la teva cuina actual serà indispensable per a que el responsable del disseny prengui les mesures necessàries, en comprovi l'estat general i pugui preveure amb antelació possibles inconvenients i trobar-hi solucions.

Amb totes aquestes dades, et presentarà un disseny en 3D amb imatges realístiques de com quedarà la teva cuina des de diferents angles, i t'entregarà un pressupost. Aquest serà el moment de canviar, modificar el que menys et convenci, siguin aspectes estètics, funcionals o pressupostaris. Deixa't assessorar per un professional, t'aportarà solucions imaginatives i et proposarà els materials adients per a aconseguir la cuina que desitjes.

Per a més informació sobre el disseny de la teva cuina no deixis de llegir les seccions "distribució de la cuina", "tipus de distribució", "la guia pràctica d'encimeres" i no oblidis visitar la galeria d'imatges