remodelar o renovar la cuina

Renovar o remodelar la cuina?

cuina vella

Amb els pas dels anys les tendències canvien, s'introdueixen novetats i comencen a veure la nostra cuina desfasada o bé el deteriorament comença a fer acte de presència i la teva cuina et demana canvis urgents. Els canvis totals o parcials a la cuina sempre s'encaren amb una barreja d'il·lusió i temor al cost que pot representar per a l'economia familiar. Per tant, és hora de pensar raonadament què cal fer. Cal canviar-ho tot? es poden mantenir alguns elements? Les instal·lacions d'aigua, gas, etc. estan en bones condicions?...

Cuina nova o remodelada?

Fer una cuina de nova construcció, és a dir, dissenyar-la partint de zero només passa en el cas de construir una casa nova o bé si heu adquirit una vivenda en procés constructiu i en la que el constructor us dona la opció de decidir fins el mínim detall. En aquest cas, hauràs de planejar correctament el tamany (si es pot), la distribució, la ubicació de les instal·lacions, els punts de llum, les obertures, etc.

Si el que busques és canviar total o parcialment la teva cuina actual, que probablemet ja sigui una estança amb un tamany determitat i amb condicionants constructius, tens dues opcions: renovar o remodelar.

Renovar

Si la teva cuina actual té alguns anys i ja no li trobes cap alicient o comença a mostrar clars simptomes de deteriorament probablement hauràs de considerar de fer una renovació. Per renovar una cuina, en la majoria dels casos, n'hi ha prou en canviar els mobles de cuina, l'encimera, el frontal, i probablement algun electrodomèstic. També pots fer canvis en la il·luminació i en alguna instal·lació.

eines de reforma
Remodelar

Una remodelació s'afronta quan es busca un canvi total a la cuina buscant un redisseny de tota l'estança i, més que probablement, una redistribució de l'espai. Inclou canvis en el mobiliari, les instal·lacions, els terres, parets, electrodomèstics, etc. En definitiva, es tracta de canviar-ho tot seguint els dictàmens de les noves necessitats, gustos, desitjos i, com no, el pressupost.

A diferència d'una renovació, en una remodelació hi hauran d'intervenir d'altres professionals a part dels propis del mobiliari de cuina, com paletes, lampistes i fusters.

Existeix una quarta opció a la construcció de zero d'una cuina, la renovació o a remodelació. Es tracta dels canvis parcials dels mobles de cuina. Si els armaris actuals estan en bones condicions i el que no t'agrada són les portes, pots canviar només aquest element. Però atenció!, perquè no sempre és possible i en ocasions pot ocasionar problemes de mesures, de fixacions o d'ajustaments, tot i això, és una opció a considerar si no s'hi pot destinar molt de pressupost i, alhora, aconseguir un canvi estètic important. Consulta sempre un professional que t'aconselli sobre les possibilitats d'aquesta opció.